Verdere verduurzaming op Camping Siesta!

Camping Siesta compenseert de CO2 uitstoot van de kilometers die al onze toeristische gasten rijden naar onze Camping en terug naar huis.

Camping Siesta is gelegen in de bosrijke omgeving van Wechelderzande midden in de Kempen. Om ervoor te zorgen dat ook de komende generaties kunnen blijven genieten van de natuur is het enorm belangrijk om na te denken wat je als camping hierin kan betekenen.

Persoonlijk zijn wij begaan met het milieu de natuur, en denken wij na over hoe we hier als camping invulling aan kunnen geven. Zo hebben wij inmiddels al ingezet op ledverlichting, hebben wij een groot aantal zonnepanelen die wij in het voorjaar van 2024 verder gaan uitbreiden en zijn wij heel actief bezig met een duurzame afvalverwerking.

Een volgende stap is ons antwoord op de CO2 uitstoot. Dit is een urgent probleem waarvan wij vinden dat een ieder zich hiermee bezig moet houden. Wij gaan dan ook de CO2 uitstoot van al onze toeristische gasten compenseren. Gemiddeld reist een kampeergast 200km van huis naar de camping en weer naar huis. De CO2 uitstoot die hiermee gemoeid gaat gaan wij volledig compenseren. Dit betekent dat iedereen die op camping Siesta komt kamperen weet dat zijn reis klimaatneutraal is, waardoor onze ecologische voetprint afneemt.

Hiervoor zijn wij een samenwerking aangegaan met Ecotree. Een organisatie die bomen plant specifiek in Europa, specifiek zullen de door ons aangeschafte bomen worden gepland in het bos van Ajoux in Frankrijk. De CO2 uitstoot wordt dus hier in Europa gecompenseerd en zo realiseren wij ook een schonere lucht in de directe omgeving.

Naast de volledige compensatie van onze toeristische gasten bieden wij ook de mogelijkheid om bij het reserveren van een plaats of een chalet zelf een boom te kopen. Hierbij krijgen onze gasten toegang tot een eigen portal waar ze hun eigen boom kunnen volgen en de CO2 compensatie kunnen zien.

Door deze compensatie zetten wij niet alleen in op de verdere verduurzaming, maar hopen wij ook iedereen bewust te maken op welke manier je als individu een klein verschil kan maken voor een beter milieu. Als we maar 1 extra persoon of organisatie hiermee bereiken denken we hiermee uiteindelijk samen het verschil te kunnen maken in een duurzame toekomst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *