Populairste wandelplek van het land: de Kempen

De Kempen zijn de populairste plek in ons land om te wandelen. Dat blijkt uit de jaarcijfers van de app en website wandelknooppunt.be waar je een route kan uitstippelen. 4 Kempense gemeentes staan in de top 10: de Belse Bossen in Geel, de Vallei van de Visbeek in Lille, De Liereman in Turnhout en het Zwart Water in Kasterlee. De Kempen heeft dan ook het beste uitgewerkte wandelnetwerk.

Vorig jaar waren er 1.5 miljoen wandelaars die via de site van wandelknooppunt een wandeling uitstippelden. En maar liefst 4 Kempense gebieden staan in de top 10. De reden voor de populariteit komt door het goed uitgewerkte wandelnetwerk, zegt Sven Nijs, de maker van de wandelknooppuntenapp. “De Kempen, en in het bijzonder provincie Antwerpen, investeren zeer veel in de uitbouw van het wandelnetwerk.”

Camping siesta ligt midden in de Kempen en direct aan verschillende wandelroutes. Zo is de Vallei van de Visbeek in de nabije omgeving en ook de Liereman ligt in de buurt. Genoeg redenen om Camping Siesta als ideale uitvalsbasis te kiezen voor uw wandelvakantie.