Op Safari in de Kempen?

Trek met onze Siesta Ranger op safari door de ruige natuur van de Kempen? Wil jij weten hoe je bijzondere dieren kan spotten en of ze gevaarlijk zijn? Tijdens deze trip kan je naar hartenlust spelen en speuren op verborgen plekjes. De Siesta Ranger zorgt dat je veilig en gezond terug naar huis kan keren.

De route gaat onder andere langs de Visbeek. een van de waardevolste beekvalleien van Vlaanderen. Je kan er genieten van een typisch Kempens landschap met paarse heide, brede zandwegen en bloemrijke graslanden. Op nattere plaatsen vind je vennen, broekbossen en gagelstruwelen. In de Visbeekvallei bruist het van het leven. Heel wat zeldzame planten en dieren voelen zich er thuis. De mei-orchis en de prachtige ijsvogelvlinder zijn maar enkele van de pareltjes die je kan tegenkomen. Toch is het pareltje van dit gebied is nog altijd de adder. De adder is een van de zeldzaamste reptielen in Vlaanderen.

Praktisch

  • Ideaal voor gezinnen en families
  • Periode: de activiteit vindt plaats gedurende de maanden juli en augustus
  • Duur: 2 uur
  • Afstand: 5 km
  • Deelname: max. 25 personen per Siesta Ranger 
  • Prijs: Gratis
  • Leeftijd: vanaf 5 jaar