Sluiting verlengd tot en met 19 april

Zoals bekend hebben recentelijk alle campings in België vanuit overheidswege hun deuren moeten sluiten voor zowel de toeristische gasten als ook de gasten met een jaarplaats. Dit besluit is momenteel verlengd tot en met 19 april.

In samenspraak met de lokale overheid heeft Caravanpark Siesta voor een aantal jaarplaatsen een uitzondering kunnen maken en mogen deze mensen op het park blijven. Dit zijn mensen die door verschillende omstandigheden niet naar huis kunnen (buitenland, verbouwing of een beroep in een risicogroep). Met uitzondering van deze personen is ons park volledig gesloten. Terugkomen naar ons park is momenteel niet toegestaan, waar wij streng toezicht op zullen blijven houden. Omdat ons park nu bijna leeg is, zullen Mariska en ik alles in het werk stellen om de veiligheid van eenieder zijn eigendom te waarborgen. Er is cameratoezicht op alle toegangspoorten, de poort achteraan de camping is op slot en er zulle regelmatige inspectierondes door ons plaats vinden.

Persoonlijk vinden Mariska en ik het bijzonder lastig dat er in deze crisis een discussie wordt gevoerd over permanent wonen op ons park, dit is en blijft verboden op ons park. Ook de onduidelijkheid over de handhaving die per gemeente anders wordt gehanteerd blijft voor ons lastig om uit te leggen. Zelfs binnen onze gemeente zijn er blijkbaar verschillende regels als we kijken naar een tweede verblijf. Ook willen wij benadrukken dat er absoluut geen sprake is van een aanvraag om immigranten onderdak te verlenen op ons park.

Wij hopen dat iedereen zich in deze lastige tijden blijft houden aan de opgestelde regels zodat we er samen alles aan doen om binnenkort weer te kunnen genieten van ons mooie park.